Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Anne ve Babaların Dijital Okuryazarlık Konusundaki Sorumluluğu

Anne ve babaların okuryazarlık düzeylerinin çocukların dijital alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten uzmanlar, dijital veli atölyelerinin önemini vurguluyor. Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü Armağan, yetişkinlerin dijital alışkanlıklarının çocuklar için de önemli olduğunu dile getiriyor. Ebeveynlerin kendi dijital davranışlarını düzeltmelerinin gerekliliğine dikkat çeken Armağan, çocukların izlediği şeyleri takip etmekten ekran sürelerini düzenlemeye kadar çeşitli konularda ebeveynlere rehberlik yapılması gerektiğini belirtiyor.

Çocukların Zaman Yönetimi ve Sorumlulukları

Yaz tatili sürecinde çocukların zaman yönetimi ve sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Armağan, uyku düzeninin önemine de değiniyor. Çocukların düzensiz uyku düzeninin pek çok soruna yol açabileceğini belirten Armağan, velilere çocuklarına sorumluluk verme çağrısında bulunuyor. Aile içinde sakin, saygılı ve sevgi dolu bir ortamın çocukların öz saygısını artırdığını belirten Armağan, normların olmadığı ortamlarda zorbalık ve anormallik sorunlarının ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor.

Sosyal Medya ve Dijital Bağımlılık

Sosyal medya kullanımının önemine değinen Armağan, velilerin çocuklarını ders çalışmak için odalarına kapatma hatasını sıkça yaptıklarını ifade ediyor. Dijital bağımlılığın gençlerin sosyal hayata uyum sağlamasını zorlaştırabileceğini belirten Armağan, ailelerin sosyal medya davranışlarını düzenlemesi gerektiğini söylüyor. Velilerin, çocuklarına dijital dünyada rehberlik etmesi ve onların sorumluluk almasını teşvik etmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Boynunuzdaki ince çizgiler o hastalığın habercisi

Cildinizde meydana gelen fakat açıklanamayan değişiklikler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle uzun süre güneşte kalanlarda bu durum daha da ciddi boyutlara ulaşabiliyor.