Yabancı filmlere yüzde 100 vergi

Trump, Film Sektörüne Ek Gümrük Vergileri Getiriyor

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da duyurduğu ek gümrük tarifelerinin ardından sektörel vergileri genişletiyor. Bu sefer hedef film sektörü oldu.

Trump, Hollywood’un Amerikan film endüstrisinin dibe vurduğunu iddia ederek, ülkeye giren yabancı filmlere %100 gümrük vergisi geleceğini açıkladı.

Truth Social adlı sosyal medya platformundan açıklama yapan Trump, “Amerika’daki film endüstrisinin hızla yok olduğunu” savundu.

Diğer ülkelerin film yapımcılarını ve stüdyolarını Amerika’dan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptığını belirten Trump, “Hollywood ve diğer bölgeler adeta yok oluyor.” ifadesini kullandı.

Trump, bunun diğer ülkelerin bilinçli bir çabası olduğunu ve ulusal güvenliği tehdit ettiğini savundu.

ABD Başkanı Trump, şunları söyledi:

“Bu nedenle Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği’ne, yabancı ülkelerde üretilen ve Amerika’ya giren filmlere %100 gümrük vergisi uygulama sürecini derhal başlatma yetkisi veriyorum. Filmlerin tekrar Amerika’da üretilmesini istiyoruz.”

Related Posts

Piyasalar faiz kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinin gücünü korurken ve şirket bilançolarının iyi gelmesi geçen hafta alış ağırlıklı bir seyir izlenmesini sağlarken, gözler Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek hafta açıklayacağı faiz kararında. Yurt içi tarafta ise piyasalar Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklandı.

ABD’li yatırım bankasından faiz tahmini

Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın 24 Temmuz’daki toplantısında faizi indirmesini beklediği oranı açıkladı.

İşçiye emekliye üç kuruş zammı çok gör! Kırgızistan’ın 58 milyon dolar borcunu sil!

Kırgızistan, Temmuz 2012’de altyapı projeleri finansmanı için Türkiye’den 100 milyon dolar kredi aldı. 7 yılı geri ödemesiz yüzde 0.1 sabit faiz ve 20 yıl vadeli bu borcu Kırgızistan 2019’dan ödemeye başladı. Borcun 58 milyon 847 bin 926 dolar …

Kamuda toplu sözleşme zam görüşmeleri: TÜRK-İŞ, resmi olmayan yüzde 22’lik teklifi kabul etmedi

Kamuda toplu sözleşme zam görüşmeleri: TÜRK-İŞ, resmi olmayan yüzde 22’lik teklifi kabul etmedi

Trump hamlesini yaptı: AB cevabını geciktirmedi

Avrupa Birliği 72 milyar euroluk listeyle Boeing, ABD otomobilleri ve alkollü içkileri hedef alıyor.

Brent petrol yeniden 70 doların üzerinde

Jeopolitik riskler Brent petrol üzerinde fiyatlama baskısı oluştururken Trump’ın AB ve Meksika’ya yönelik tarifelerin yüzde 30 olacağını açıklamasının ardından Brent petrol 68 dolardan 70,54 dolara kadar çıktı.