“Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanların hiçbir şekilde gözünün yaşına bakmayacağız”

Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, ‘ürün güvenliği’ alanında farkındalık oluşturmayı ve güncel gelişmeleri değerlendirmeyi hedefleyen ‘Ürün Güvenliği Haftası’ açılış konferansı düzenledi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı: Gıda Üretim Ekosistemini Güçlendiriyoruz

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, küresel nüfusun hızla şehirlere akın ettiğine dikkat çekerek, gıda üretim ekosistemini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Yumaklı, güvenilir ve kaliteli gıda üretimi için kırsal kalkınma destekleri, organize tarım bölgeleri, su ve sulama yatırımları gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Yumaklı, üretim sürecinde bitki ve hayvan sağlığının temel olduğunu vurgulayarak, son 2 yılda bu alanda birçok uygulamanın hayata geçirildiğini aktardı.

Bakan Yumaklı, ürünlerin denetimlerinin devam ettiğini ve sağlığı tehlikeye atanların karşısında olduklarını belirterek, yapılan denetimlerin sonuçlarını şeffaf bir şekilde paylaştıklarını ifade etti.

Denetimler Farkındalık Oluşturacak

Denetimlerin farkındalık yaratmayı ve işletmelerin uygunsuzluk oranlarını azaltmayı amaçladığını belirten Yumaklı, güvenilir gıdanın tüketim yerlerinde ne zaman denetlendiğine dair bilgilerin vatandaşların erişebileceği karekod uygulamasıyla sağlanacağını söyledi.

Ürün güvenliği konusunun 4. Tarım Orman Şurası’nda ele alındığını aktaran Yumaklı, güvenilir gıdanın ülke için önemli olduğunu vurgulayarak, sektör ve paydaşlarla iş birliği içinde çalışacaklarını dile getirdi.

Yumaklı, konferansın sektöre ve topluma önemli bir farkındalık sağlayacağını belirterek, ülke genelinde güvenilir gıda ve ürün güvenliği konusunda farkındalık oluşturulmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti: Hangi bankada limit ne kadar oldu?

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Bankalarda para yatırma limitleri bir kez daha değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti.

Biri düştü biri yükseldi: Dolar/TL ne kadar?

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …

TÜİK açıkladı: Haziran’da en çok o kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2025 Haziran ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Haziranda aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) oldu. Aylık en yüksek reel …