Türkiye’de Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu

Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu 25 Nisan’da Başlıyor

Türkiye’deki kripto para borsaları, kullanıcıları için ek kimlik doğrulama zorunluluğu getirilmesiyle MASAK mevzuatı kapsamında düzenleniyor. Bu yeni uygulama, 25 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’de kripto para ekosistemi düzenlenmeye devam ediyor. Kripto varlıklara yönelik ilk yasal düzenlemenin ardından, MASAK tarafından suç gelirlerinin aklanmasını ve terörün finansmanının önlenmesini hedefleyen önlemler alınmıştı.

25 Şubat’tan itibaren yürürlüğe giren tedbirler kapsamında, kripto para borsaları kullanıcılarının kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu düzenlemelere uymayanların ağır yaptırımlarla karşılaşacağını belirtti.

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, kimlik doğrulama süreçlerinde yapılan değişikliklere dikkat çekerek, kullanıcıların 25 Nisan’a kadar kimlik tespitini tamamlamalarını önemle tavsiye etti. Bybit Türkiye Ülke Müdürü Kutluhan Akçın da aynı şekilde, kimlik tespiti süreçlerini tamamlamayan müşterilerin hesaplarına erişimlerinin askıya alınabileceği uyarısında bulundu.

Kripto Para Borsaları Yeni Düzenlemelere Hazırlanıyor

Kripto para borsaları, 25 Nisan’dan sonra yalnızca kimlik doğrulama sürecini başarıyla tamamlayan kullanıcılara hizmet vermeye devam edecek. MASAK düzenlemelerine uyum sağlamak için borsalar, kullanıcılarına yeni kimlik doğrulama süreçlerini başlatmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu süreçlerin tamamlanmaması durumunda, hesaplar geçici olarak durdurulacak ve işlem yapılamayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı’nın uyarıları dikkate alınarak, kripto varlık hizmet sağlayıcıları, MASAK mevzuatı kapsamındaki sıkı düzenlemelere uyum sağlamak zorunda. Bu nedenle, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçlerini 25 Nisan’a kadar tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mertkan Oruç – Ekonomi

Related Posts

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …

Yozgatlı öğrenciler 10 yeni gök cismi keşfetti

Yozgatlı öğrenciler 10 yeni gök cismi keşfetti