Trump’tan Martin Luther King Belgeleri

FBI, Martin Luther King Suikastı Belgelerini Yayınladı

ABD’de Donald Trump yönetimi, Martin Luther King suikastıyla ilgili 230 binden fazla sayfadan oluşan ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) belgelerini kamuoyuyla paylaştı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Tulsi Gabbard, sosyal medya platformu X’teki hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

MARTİN LUTHER KİNG SUİKASTININ BELGELERİ YAYINLANDI

Açıklamada, FBI tarafından toplanan ve 1977’den bu yana mahkeme kararıyla mühürlü tutulan belgelerin, ABD Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresinin internet sitesinde halkın erişimine açıldığı belirtildi.

Belgelerin 230 binden fazla sayfadan oluştuğu ifade edilen açıklamada, belgeler arasında FBI’ın Martin Luther King suikastına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ayrıntıları, olası şüphelilere dair değerlendirmeler, davanın ilerleyişini gösteren iç yazışmalara dair bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

LUTHER KİNG’İN ÇOCUKLARINDAN AÇIKLAMA

Martin Luther King’in yayımlanmadan önce suikastla ilgili belgeleri inceleyen çocukları, açıklama yaptı. King’in suikastının “on yıllardır kamuoyunun merakını cezbeden bir konu” olarak nitelendirildiği açıklamada, “Bu dosyaların yayımlanmasıyla ilgilenenlerden, bunu empati, itidal ve ailemizin devam eden acısına saygı göstererek yapmalarını rica ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

Related Posts

Çorbacılardan polislere meydan dayağı

Konya’da denetim yapan polislerin işlerini engellediğini iddia eden çorbacılar caddenin ortasında polislere saldırdı.

Semih Güler: Galatasaray Maçı Motivasyon Kaynağımız

Gaziantep FK’lı Semih Güler, Galatasaray maçı ile sezona başlayacaklarını ve motive olduklarını belirtti.

Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar Dizisinin İkinci Sezonu İptal Edildi

İki ayrı yangınla sarsılan ve bir set çalışanının hayatını kaybettiği Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar dizisinin ikinci sezonu, artan yapım maliyetleri gerekçesiyle iptal edildi. Talihsizliklerle geçen ilk sezonun ardından yapım ekibi projeyi sonlandırma kararı aldı.

107 milyon TL’lik araçlar ve iki şirkete el konuldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında düzenledikleri operasyonda 179 kişinin yakalandığını, 46 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Kastamonu’da Metruk Binada Yangın

Kastamonu’da metruk bir binada çıkan yangın hasara yol açtı, itfaiye duruma müdahale etti.

AFP Gazetecileri Derneği, Gazze’deki açlığa tepki gösterdi

AFP Gazetecileri Derneğinin (SDJ de AFP) X hesabından yapılan açıklamada, uluslararası basının Gazze’ye girişinin yaklaşık 2 yıldır yasak olduğu ve bölgede yaşananları aktaracak yalnızca birkaç gazetecinin kaldığı hatırlatıldı. Sahadaki bu …