TEKNOFEST KKTC, teknoloji ve inovasyonu toplum yararına kullanacak genç beyinleri buluşturuyor

Sosyal İnovasyon Yarışması: Toplumsal Eşitsizliklere Yaratıcı Çözümler

Sosyal İnovasyon Yarışması, Hayat Boyu Öğrenme, Toplum ve Güvenlik olmak üzere üç ana kategoride düzenlenecek. Bu yarışma, toplumsal fayda sağlayarak toplumsal eşitsizlikleri azaltmayı hedefleyen projelere odaklanacak. Katılımcılar, yaşam standartlarını iyileştiren ve bireylerin topluma aktif katılımını teşvik eden yenilikçi projelerle yarışabilecek.

Sosyal İnovasyon Yarışması’na, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (Lisans, Ön Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Açık Öğretim dahil) ile mezunlar katılabiliyor. Bireysel olarak başvuru yapabilecekleri gibi en fazla 6 kişiden oluşan takımlar da yarışmaya katılabilecek. Yarışma, her yaştan katılımcıyı toplumsal zorluklara yaratıcı çözümler geliştirmeye teşvik ederken gençlere ödül kazanma şansının yanı sıra topluma anlamlı katkılarda bulunma imkanı da sunuyor.

TEKNOFEST, Sosyal İnovasyon Yarışması’nda da farklı eğitim seviyelerine özel büyük ödüller sunmaktadır. İlkokul düzeyinde birinci olanlar 50 bin TL, ikinci olanlar 40 bin TL, üçüncü olanlar ise 30 bin TL ödül kazanacak. Ortaokul kategorisinde birincilere 60 bin TL, ikincilere 50 bin TL, üçüncülere 40 bin TL ödül verilecek. Lise seviyesinde dereceye girenler için birincilik ödülü 70 bin TL, ikincilik ödülü 60 bin TL, üçüncülük ödülü ise 50 bin TL olarak belirlendi. Üniversite ve üzeri kategoride yarışan birinciler 80 bin TL, ikinciler 70 bin TL, üçüncüler ise 60 bin TL ödülle ödüllendirilecek.

TEKNOFEST KKTC Teknoloji Yarışmaları, dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayacak ve başvuru süresi 15 Ocak tarihinde sona erecektir.

Related Posts

YouTube’dan yapay zekâ içeriklerine sert darbe

YouTube, içerik üreticilerinin “yapay” ve “tekrarlayan” içeriklerle para kazanmasını engellemek amacıyla YouTube İş Ortağı Programı (YPP) politikalarını güncellemeye hazırlanıyor. 15 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni kurallar, özellikle yapay zekâ destekli kitlesel içerik üretimini hedef alıyor.

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.