Teklif TBMM’ye sunuldu: ‘Staj süreleri emeklilikten sayılsın’ talebi

Staj Yapanların Emeklilik Hakları İçin Kanun Teklifi Meclis’e Sunuldu

Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren staj veya çıraklık döneminin emeklilik tarihini etkilemesine yönelik önemli bir adım atıldı. Lise döneminde staj yapan bireylerin emeklilik haklarıyla ilgili olarak dikkat çeken bir sorun ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na staj süresi için prim ödenmediğinden dolayı bu sürelerin emeklilik hesabına dahil edilmediği biliniyor. Ancak Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, bu durumu değiştirmek amacıyla Meclis’e önemli bir kanun teklifi sundu.

Kanun Teklifi Neleri İçeriyor?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde çeşitli düzenlemeler yer alıyor. Kanun teklifine göre, mesleki eğitim sürecinde staj yapan bireylerin emeklilik haklarını belirleyen önemli bir düzenleme getiriliyor. Kanun teklifinde yer alan detaylara göre, staj süresi emeklilik için belirleyici bir tarih olacak.

Özellikle mesleki ve teknik ortaöğretim ile yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrencilerin, mesleki eğitim gören öğrencilerin ve çırakların staj süreleri üzerinde önemli bir değişiklik yapılmış olacak. Bu düzenleme yürürlüğe girdiği tarihten önceki staj ve eğitim sürelerini de kapsayacak ve sigortalılık sürelerine eklenmesi sağlanacak.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Haziran’da en çok o kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2025 Haziran ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Haziranda aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) oldu. Aylık en yüksek reel …

Akaryakıta yeni zam yolda: Tabelalar tekrar değişiyor!

Akaryakıta yeni zam yolda: Tabelalar tekrar değişiyor!

Bakan açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına yönelik 6,21 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

⁠MÜSİAD Genel Başkanı’ndan faiz indirimi mesajı: ‘Temmuz ayında çok ciddi anlam ifade eden bir düşüş bekliyoruz’

⁠MÜSİAD Genel Başkanı Özdemir: “(Faiz indirimi) Özellikle temmuz ayında çok ciddi bir anlam ifade eden bir düşüş bekliyoruz. Belki 350-400 kadar bir düşüş gelmesini bekliyoruz”

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

ABD’de özel sektör istihdamı haziranda 33 bin kişi azaldı

ABD’de özel sektör istihdamı, haziranda artış beklentilerinin aksine 33 bin kişi düştü. Ülkede özel sektör istihdamı, Mart 2023’ten bu yana ilk kez düşüş kaydetti