Sapanca’da Bungalovlarda Gizli Kamera Skandalı Sonrası Siber Güvenlik Önlemleri Artıyor

Sapanca Bungalovlarda Siber Güvenlik Önlemleri Artıyor!

Sakarya ilinde gündem yaratan bungalovdaki gizli kamera skandalının ardından Sapanca’daki bungalovlar siber güvenlik uzmanları tarafından inceleniyor. Bungalov işletmecileri, kamera ve ses kayıt cihazlarını tespit edecek dedektörleri devreye alacaklarını duyurdu.

Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran olayda, Sapanca’da bungalov kiralayan aile, yapının içine gizlenmiş kamerayı fark ederek işletme sahibi ve bir kişinin tutuklanmasını sağlamıştı. Bu tür olayların tekrarlanmaması için harekete geçen Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, işletmelerini siber güvenlik açısından kontrol ettirmeye başladıklarını duyurdu. Ayrıca, yurt dışından getirtecekleri dedektörler ile bungalovlarda gizli kamera ve ses kayıt cihazı arayacaklarını belirtti.

Dernek Başkanı Alaçam, yaşanan durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Sapanca’nın adının bu tarz olaylarla anılmasından dolayı çok üzgünüz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. İşletmelerimizde güvenliği artırmak adına çeşitli tedbirler aldık” şeklinde konuştu. Yaşanan olayın ardından malum cihazları tespit eden detektörler satın aldıklarını ve işletmelerde siber güvenlik uzmanlarının kontrol yaptığını vurguladı.

Alaçam ayrıca, misafirlerin de bu detektörlerle kendi güvenlik kontrolünü sağlayabileceğini belirterek, “Wi-Fi üzerinden kontrol edilen kamera cihazlarını işletmelerimize kurarak misafirlerimize herhangi bir güvenlik riski yaşatmayacağız. Bölgemizde güvenli turizmi sürdürmek için gerekli adımları atıyoruz” dedi. – Sakarya

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor.