Sakarya yılın ilk meclisinde müjdeleri sıraladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Yılın Müjdelerini Verdi

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Ocak ayı meclis toplantısında 97 madde ele alındı ve ilçe belediye meclis kararları ile komisyon raporları meclisin onayından geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın açılışı yaptığı toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir bürokratları ve basın mensupları katıldı. Başkan Alemdar, 17 kilometrelik Şehir Hastanesi-Millet Bahçesi Metrobüs Hattı’nın 2 kilometrelik bölümünde alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve bu hatta hafif raylı sistem çalışmalarının devam ettiğini müjdeledi.

Ayrıca yeşil, sosyal ve dirençli şehir sloganıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını belirten Alemdar, Tığcılar Mahallesi’ndeki hak sahipleriyle görüşmelerin başlayacağını duyurdu.

Sapanca, Kaynarca, Yenikent, Arifiye, Erenler’e Spor Yatırımı

Alemdar, 2025 yılını “hizmet kervanı” olarak nitelendirirken, Sapanca, Kaynarca, Yenikent ve Erenler’de kapalı spor salonları, Arifiye’ye Gençlik Merkezi ve gençler için mini futbol-basketbol sahalarının kazandırılacağı müjdesini verdi.

Gündem maddelerinin görüşülerek onaya sunulduğu mecliste Alemdar’a Karasu Sahil Düzenleme ve Sapanca Serenity Koridor projeleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 70 milyon liralık yatırım için yetki verildi. Alemdar, projelerin şehre yeni yaşam alanları katacağını belirterek, meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin isminin bir bulvara verilmesi önerisi için Alemdar’a teşekkür etti.

Sakarya’nın altyapısındaki eksiklikleri gidermek amacıyla yapılacak altyapı ve içme suyu hatları ihalelerinin Mart ayına kadar tamamlanacağını belirten Alemdar, ayrıca 1 milyon Kitaplı Kütüphane’nin ihalesinin de Mart ayında yapılacağını ve Bilim Merkezi’nin inşaatına başlanacağını dile getirdi. Ayrıca spor salonu, gençlik merkezi ve mini futbol-basketbol sahaları projelerinin de hayata geçirileceğini ifade etti.

Related Posts

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

SGK önünde toplanan emeklilerden maaş isyanı

DİSK Emekli-Sen üyesi emekliler, İzmir’de TÜİK’in enflasyon verileri ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Emeklilere kaynak yok diyenler…Kaynak saraydadır, kaynak makam araçlarındadır, kaynak sermayeye verilen teşviklerdedir, kaynak faizlerinizdir; NATO’ya ayırdıklarınızdır” denildi.

Orangutana elektronik sigara içirdi: Zavallı hayvan kendinden geçti

Rusya’da bir MMA dövüşçüsü, ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde kafeste duran orangutana elektronik sigara içirince büyük tepki topladı. Dövüşçü kadına tepkiler yağarken, zavallı hayvanın yeme, sosyalleşme ve hareket gibi fonksiyonları neredeyse durdu.

Bahçeli şifreli konuştu, Mütercimler çözdü: Türkiye’yi ne bekliyor?

MHP lideri Bahçeli’nin “süreç” hakkındaki “bundan geriye dönüş yoktur, aksi halde doğacak sonuçların bedeli vahim ötesidir” sözleriyle ilgili Uluslararası İlişkiler ve Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Melnikov: ‘Gazetecilerin terörist gibi gözaltına alınması kabul edilemez’

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Ivan Melnikov, Bakü’de Sputnik ve Ruptly çalışanlarının yasa dışı gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.