RTÜK’ten 5 medya kuruluşuna İBB cezası

RTÜK, Kanallara Yayın İhlali Cezaları Verdi

RTÜK’ün Üst Kurul toplantısı bugün yapıldı ve Halk TV, Szc TV, Tele1, Now TV ve Akıllı TV kanallarına yayın ihlalleri nedeniyle yaptırım kararı çıktı. Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Halk TV’de ‘Rota’ programındaki argo ve küfürlü ifadeleri sebebiyle ceza aldı.

RTÜK açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasıyla ilgili bazı kanalların 6112 sayılı Kanun’a aykırı hareket ettiği ve buna yönelik cezaların Üst Kurul toplantısında belirlendiği ifade edildi.

Üst Kurul toplantısında Szc TV’deki ‘Öncesi Sonrası’ ve Tele1’deki ’18 Dakika’ programlarına İslam aleyhine ifadeler içeren cezalar verildi. Programlarda yapılan yorumların hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkelerine aykırı olduğu belirtildi.

6112 sayılı Kanun’un 8. maddesine uymayan yayınlar için yayın durdurma ve idari para cezaları uygulandı. Ayrıca Akıllı TV’ye de yayınlarında belirli koşullara uymadığı için ceza verildiği açıklandı.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Ölümünden 4 yıl sonra mahkemede ‘geri döndü’

ABD’de trafik tartışması sonucu hayatını kaybeden Chris Pelkey, ölümünden 4 yıl sonra mahkeme salonuna ‘geri döndü’.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Lady Gaga konseri kana bulanacaktı! Bombacının kimliği belli oldu

Amerikalı şarkıcı Lady Gaga geçtiğimiz hafta sonu Brezilya’daki ünlü Copacabana plajında, 2,1 milyon kişinin katılım gösterdiği ücretsiz konsere yönelik bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Son anda önlenen bombalı saldırı girişiminde Brezilya …

Hafif ticari araçta zulalanmış 20 kaçak telefon yasaklandı

Batman’da, polis ekipleri tarafından durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada tornavida ile sökülen torpidonun altına zulalanmış 20 kaçak cep telefonları yakalandı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı