New York borsası yükselişle açıldı

New York Borsası, Trump’ın İngiltere ile Ticaret Anlaşması Açıklamasının Ardından Yükselişte

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İngiltere arasında ticaret anlaşması sağlandığını duyurmasının ardından güne yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,55 artarak 41.341,55 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,67 artışla 5.669,13 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,07 kazançla 17.927,09 puana çıktı.

Trump yönetiminin karşılıklılık esasına dayalı tarifeleri duyurmasından bu yana ilk anlaşma haberinin gelmesiyle pay piyasalarında pozitif seyir izleniyor.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformu Truth Social hesabından dün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda, “saygın bir ülkenin” temsilcileriyle önemli ticaret anlaşmasına ilişkin bugün basın toplantısı düzenleneceğini duyurmuştu. Trump, bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada da bu anlaşmanın İngiltere ile yapıldığını belirtti.

İngiltere ile yapılan anlaşmanın, duyurdukları “ilk büyük anlaşma” olduğunu kaydeden Trump, bu anlaşmanın ikili ilişkileri güçlendireceğini vurguladı.

Trump, müzakere aşamasındaki diğer birçok anlaşmanın da yakın zamanda duyurulacağını açıkladı.

İşletmelerin tarife kaynaklı belirsizliği nasıl yönettiğine dair daha fazla bilgi için bilançolar da yatırımcılar tarafından takip edilmeyi sürdürürken, restoran zinciri Krispy Kreme bu yıla ilişkin tahminlerini geri çeken son şirket oldu. Şirketin hisseleri yüzde 24’ün üzerinde değer kaybetti.

Trump yönetiminin, eski ABD Başkanı Joe Biden döneminden kalma yapay zeka çiplerinin ihracatına yönelik kısıtlamaları kaldırmaya hazırlandığına ilişkin haberler sonrası teknoloji şirketlerinin hisselerindeki yükseliş devam etti.

ABD’li çip üreticisi Nvidia’nın hisseleri yüzde 0,5 yükselirken, Intel’in hisseleri yüzde 2’nin, AMD’nin hisseleri de yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 3 Mayıs ile biten haftada 228 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği de yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti. (AA)

Related Posts

SÖZCÜ TV karartıldı! Siyasilerde tepkiler art arda geldi

RTÜK, SÖZCÜ TV’ye İmamoğlu protestolarının canlı yayınlanması nedeniyle bugüne dek görülmemiş bir ceza verdi. Bu gece yarısından itibaren doğruları öğrendiğiniz SÖZCÜ TV’nin ekranı 10 gün boyunca karanlıkta kalacak! Karartma uygulamasının başlamasının ardından siyasilerden art arda tepkiler geldi

Vahap Seçer’den birlikte hareket etme çağrısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Belediyelerimiz sosyal adaleti, halkçı hizmet anlayışını ve kamu yararını savundukları için bu saldırılarla karşı karşıyadır. Böylesi bir süreçte partimizin her bir üyesine düşen görev demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için omuz omuza durmaktır” dedi.

Akdeniz’de 5,0 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi… Akdeniz açıklarında 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İzmir’de evleri yanan köylüler gözyaşlarıyla Yeni Şafak’a anlattı: Hayat bitti bizim için

İzmir’in Ödemiş ilçesinde başlayan orman yangınları Tosunlar ve Karadoğan köylerini küle çevirdi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bölgeye kısa sürede yayılan yangın sebebiyle 50’den fazla hane ve yüzlerce dönümlük ekin arazileri kullanılmaz hale geldi. Karadoğan ve Tosunlar köyü sakinleri yaşadıklarını korku dolu anları gözyaşları içerisinde Yeni Şafak’a anlattı.

‘Bir ev için kimseye minnet edecek değilim’

Bir iş insanının ifadesine dayanarak gözaltına alınan Muhittin Böcek, “Belediyeden
çıkan tek bir kuruş yok, İfadelerde de bana yönelik bir suçlama bulunmuyor” dedi.

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı 

Erdoğan’dan, metan gazından şehit olan 5 asker için başsağlığı mesajı