Netanyahu’nun konutunun önünde ‘rehine’ protestosu: 5 kişi gözaltına alındı

İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Sürerken Rehineler İçin Protesto

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Gazze’deki Filistinli grupların elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını talep eden İsrail’deki protestolar devam ediyor. The Guardian’ın aktardığı habere göre, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Kudüs’teki konutu önünde rehinelerin serbest bırakılması çağrısıyla düzenlenen eylemde beş İsrailli gösterici gözaltına alındı.

Protesto Eyleminde Netanyahu’ya Seslendi

Erken saatlerde Netanyahu’nun konutu önünde toplanan 20 eylemci, rehinelerin durumuna dikkat çekti. Ellerinde megafonlarla konuşan protestocular, rehinelerin acı çektiğini belirterek Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’ya seslendi. Eylemciler, halkın unutmayacağını ve affetmeyeceğini vurguladı.

UNRWA: Gazze’de Bebekler Donarak Ölüyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki krize dikkat çekecek sosyal medya paylaşımında bulundu. Lazzarini, Gazze’deki bebeklerin soğuktan dolayı öldüğünü belirterek yardım çağrısında bulundu.

İsrail Hizmet Dışı Bıraktığı Hastane Müdürünü Alıkoymuş

İsrail ordusunun Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’ni hizmet dışı bıraktığı ve müdürü Hüsam Ebu Safiyye’yi alıkoyduğu açıklandı. Sağlık Bakanlığı, askeri güçlerin hastaneyi ateşe verdiğini ve sağlık personelini zorla çıkardığını duyurdu.

Can Kaybı Artıyor: İsrail Saldırılarında Son Durum

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 449 gündür süren saldırılarında 48 kişi hayatını kaybetti ve 52 kişi yaralandı. Toplamda, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 484’e ulaştı ve yaralıların sayısı 108 bin 90 oldu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Evde düşerek yaralandığı belirtilen adamı eşinin bıçakladığı ortaya çıktı

Olay, saat 21.30 sıralarında Ata Mahallesi’nde 718’inci Sokakta Melissa Park Sitesi’nde meydana geldi. A.A. isimli kadın, tartıştığı eşi G.A’yı 3 yerinden bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şoka giren G.A …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılması sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi. Peki, Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran getirildi. Görevden ayrılan Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atandı.