MHP’den teklif: Turizm bölgelerine 10 dakika mesafede itfaiye istasyonu kurulsun

MHP Milletvekili Özdemir’den Turizm Bölgelerine Yönelik Önemli Kanun Teklifi

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kartalkaya’daki otel yangını sonrasında tüm turizm bölgelerine en fazla 10 dakika mesafede seyyar veya sabit itfaiye istasyonu kurulması amacıyla önerdiği kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Özdemir’in teklif gerekçesinde, Kartalkaya’daki yangın felaketinde itfaiyenin olay yerine ulaşmasının öngörülen süreden uzun sürdüğü vurgulandı.

Otelin konumu ve merkeze olan uzaklığına dikkat çekilen gerekçede, “Normal koşullarda itfaiyenin en fazla 30 ile 45 dakika içinde bölgede olması gerektiği halde, söylentilere göre olay yerine varmak için geçen sürenin bir saati aştığı belirtildi. Gecikmiş müdahale maalesef can kaybını artırdı. Eğer bu tür bir turizm bölgesine daha yakın bir itfaiye istasyonu olsaydı, can kaybının daha düşük hatta hiç olmayacağı biliniyor.” denildi.

Gerekçede, Avrupa’da, ABD’de ve Japonya’da itfaiye ekiplerinin, yangınlara en fazla 10 dakika içinde müdahale etme prensibinin benimsendiği ve bu sayede can ve mal kaybının minimum seviyeye indirildiği bilgisi paylaşıldı.

Önergede, “Bu durumda, ülkemizde de toplu alanlara maksimum 10 dakika uzaklıkta seyyar veya sabit itfaiye istasyonlarının bulunması, yangın ve diğer afetlerle mücadele için gerekli personel, araç-gereçlerin her zaman hazır bulundurulması, müdahale süresini minimuma indirerek can ve mal kaybını en aza indirecektir.” ifadelerine yer verildi.

Belediye Kanunu’na bir madde eklenmesini öngören teklife göre, büyükşehir statüsünde bulunan illerde büyükşehir belediyeleri, diğer illerde ise il belediyeleri, okullar, üniversiteler, camiler, stadyumlar, hastaneler, konser ve konferans merkezleri, alışveriş merkezleri, fuar alanları, semt pazarları, iş merkezleri, lunaparklar, sanayi bölgeleri ve turizm bölgelerinin 10 dakikalık mesafesinde seyyar veya sabit itfaiye istasyonu kuracak ve burada gerekli araç, ekipman ve personeli bulundurmak zorunda kalacaklar.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Evde düşerek yaralandığı belirtilen adamı eşinin bıçakladığı ortaya çıktı

Olay, saat 21.30 sıralarında Ata Mahallesi’nde 718’inci Sokakta Melissa Park Sitesi’nde meydana geldi. A.A. isimli kadın, tartıştığı eşi G.A’yı 3 yerinden bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şoka giren G.A …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılması sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi. Peki, Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran getirildi. Görevden ayrılan Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atandı.