Meteoroloji’den İstanbul dahil Marmara için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteorolojiden Yapılan 27 Aralık Raporuna Göre Ülke Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 27 Aralık raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ayrıca aralıklı yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, Marmara’nın batısı, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir, Ankara’nın kuzeyinin yüksekleri ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

İstanbul’da Yer Yer Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Yağışların Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin iç kesimleri, Bursa, Rize, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Don ve Sis Etkili Olacak

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı yaşanırken, yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimler ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli olduğu belirtilirken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif rüzgarlar eseceği, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli rüzgarlar etkili olacak. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Related Posts

Evde düşerek yaralandığı belirtilen adamı eşinin bıçakladığı ortaya çıktı

Olay, saat 21.30 sıralarında Ata Mahallesi’nde 718’inci Sokakta Melissa Park Sitesi’nde meydana geldi. A.A. isimli kadın, tartıştığı eşi G.A’yı 3 yerinden bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şoka giren G.A …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılması sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi. Peki, Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran getirildi. Görevden ayrılan Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atandı.