Karadağ’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası, ruhsatsız silahlara ağır cezalar getiriliyor

Karadağ Hükümeti, Ruhsatsız Silahlara Ağır Cezalar Getirmeye Hazırlanıyor

Karadağ hükümeti, ülkenin güneyindeki Cetinje kentinde dün meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının ardından, ruhsatsız silah bulunduranlar için ağır cezalar getirmeye yönelik adımlar atmaya hazırlanıyor.

Başkent Podgoritsa’da toplanan Milli Güvenlik Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Milojko Spajic, saldırgan Aco Martinovic’in ciddi psikolojik sorunları olduğunu belirtti.

Spajic, silah yasasının güncelleneceğini duyurarak, “Silah ruhsatı olanlara 1 Ocak 2026’ya kadar yeni psikolojik ve güvenlik testlerinden geçmeleri için süre vereceğiz. Gerekli kriterleri karşılayamayanların ruhsatı geri alınacaktır.” şeklinde konuştu.

Yasa dışı silah bulunduranlar için Spajic, halihazırda yürütülen “Hayata saygı duy, silahını geri ver” kampanyasını 2 ay ile sınırlayacaklarını ve ruhsatsız silahlarını teslim etmeyenlerin ağır cezalara çarptırılacağını açıkladı.

“Silah bulunduranlara acımayacağız” diyen Spajic, saldırının dini ya da milliyetçi amaçlarla gerçekleşmediğini vurguladı.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre Karadağ, kişi başına düşen yasa dışı silah sayısı açısından dünyada 6. sırada yer almaktadır.

Hükümet Binası Önünde Gösteri Düzenlendi

Öte yandan, Milli Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında, başkentteki hükümet binası önünde toplanan yüzlerce kişi, ülkedeki güvenlik yetkililerinin istifasını talep etti.

Kalabalık, “sistem çürüdü”, “elleriniz kanlı” ve “12 dakika sessizlik” yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan bir vatandaş olan Jelena Doderovic, çocuklarının güvenliği için gösteriye katıldığını ve “Bizden biri de hedef olabilirdi.” şeklinde konuştu.

Bir diğer gösterici olan Nikola Milic, Cetinje’de yaşanan olaylardan derinden etkilendiğini belirterek, “Bu son yaşanan trajedi hükümet için bardağı taşıran son damla oldu.” dedi.

Saldırgan, Kız Kardeşini de Öldürdü

Dün Cetinje kentinde bar kavgası sonrası ruhsatsız silahla 12 kişiyi öldüren 45 yaşındaki Aco Martinovic’in, polisin kendisini sarması üzerine intihar ettiği belirtildi.

Martinovic’in, öldürdüğü 12 kişi arasında kız kardeşi ve ayrıca 10 ve 13 yaşlarında 2 kardeşin olduğu bilgisi paylaşıldı.

Karadağ hükümeti, saldırı nedeniyle ulusal yas ilan ederek 3 günlük yas sürecini başlattı.

Devamını Oku…

Related Posts

Texas’ta sel felaketi: 14’ü çocuk 32 kişi öldü

Kerr County Şerifi Larry Leitha, eyalette büyük can ve mal kaybına neden olan sel felaketinin ardından arama çalışmalarına devam edildiğini, sellerde 14’ü çocuk 32 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. ABD’nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde …

Alevler kenti sardı: Binlerce kişi tahliye ediliyor

İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor. Hatay Valiliği, Dörtyol ilçesi Kırmızıburun mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle 920 hanenin tahliyesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Yangın sonrası bölgeden tahliye edilen kişi sayısı 2 bin kişiye yaklaştı.

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası gerçekleşti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna’nın 2 Haziran’da İstanbul’da yapılan 2’nci tur müzakereler sırasında varılan anlaşmalar uyarınca bugün yeni bir esir takası gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, “2 Haziran’da İstanbul’da varılan Rusya-Ukrayna anlaşmalarına uygun olarak, 4 Temmuz’da Kiev rejiminin kontrolündeki topraklardan bir grup Rus askeri döndü” ifadeleri kullanıldı.

Tatilde fotoğraf çekmenin cezası 6 milyon TL

Dünyanın popüler turistik noktalarında masum bir fotoğraf, yüklü para cezalarına ve hatta hapis cezasına yol açabiliyor. İşte tatilde selfie çekerken dikkat edilmesi gereken ülkeler ve kurallar…

İmamoğlu’na destek için diplomasını yırtan Boğaziçi Üniversiteli gence şafak operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla diplomasını yırtan Doruk Dökücü, sabah saatlerinde şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz