Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp Damar Hastalıkları Yaşla Birlikte Artıyor: Prof. Dr. Selim İsbir Uyarıyor!

Kalp damar hastalıkları riski, 65 yaşından sonra belirgin bir şekilde artmaktadır. Uzmanlara göre, erken tanı ve tedavi büyük önem taşıyor.

Kalp Kapak Hastalıkları ve Tedavisi

Dünya genelinde 65 yaş üstü bireylerde görülen kalp kapak hastalıklarının artış gösterdiği belirtilmektedir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, hastalığın zamanında teşhis edilmediği durumlarda ciddi riskler oluşturabileceğini vurgulamaktadır. Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu yer almaktadır. Erken teşhis ve tedavinin yaşam kalitesini artırdığı bilinmektedir.

Kalp Kapak Hastalıkları Tedavisi ve Önemi

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir’e göre, kalp kapak hastalıklarında hastalık tipi ve şiddeti cinsiyet ve yaşa bağlı olarak değişebilmektedir. Hastaların hangi durumda ameliyat gerektiğine dair detaylı bilgiyi uzmanlarından alabileceği belirtilmektedir.

Kalp Kapak Hastalıklarının Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Hastalığın belirtileri olan yorgunluk ve nefes darlığı gibi durumların hafife alınmaması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. İsbir, ritim bozukluğunun ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabileceğini aktarmaktadır. İlaç tedavisi ile hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilir ancak yapısal bozukluklar için cerrahi müdahale gerekebilir.

Ritim Bozukluğu ve Tedavi

Hastalarda düzenli takip önemli olup, kalp kasılma gücünün azalması veya ritim bozuklukları gibi durumlar cerrahi gerekliliği doğurabilir. Erken müdahale başarı şansını artırabilir ve hastanın sağlığını koruyabilir.

Cerrahi Yöntemler ve Güvenlik

Cerrahi tedavide güvenli yöntem seçiminin önemine değinen Prof. Dr. İsbir, teknolojik gelişmeler sayesinde daha az invaziv ve robotik yöntemlerin uygulanabildiğini belirtiyor. Her hastaya en uygun ve güvenli yöntemin seçilmesinin kritik olduğunu vurguluyor.

Yaşam Boyu Tedavi ve Önemi

Prof. Dr. Selim İsbir’e göre, kalp kapak hastalıklarının tedavisinde yaşam boyu tedavi adı verilen bir algoritma uygulanmaktadır. Hastaların özelliklerine göre uygun tedavi şemasının belirlendiği bilinmektedir.

Ameliyat Sonrası Riskler ve Önlemler

Ameliyat sonrası enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Cemil İsbir, enfeksiyon ve kan sulandırıcı tedavinin önemine vurgu yapmaktadır. Hastaların bu süreçte doktorlarından aldıkları talimatları dikkatlice izlemesi gerektiğini belirtmektedir.

Kaynak: Örnek Haber Sitesi

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Boynunuzdaki ince çizgiler o hastalığın habercisi

Cildinizde meydana gelen fakat açıklanamayan değişiklikler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle uzun süre güneşte kalanlarda bu durum daha da ciddi boyutlara ulaşabiliyor.