Fethiye’de Girişimcilik Yarışması Düzenlendi

Fethiye’de Girişimcilik Programı Katılımcıları Projelerini Sunarak Ödül Aldı

Fethiye’de düzenlenen girişimcilik programında 15 girişimci, hazırladıkları projelerini yatırımcı ve jüri karşısında sunarak destek ve ödül için yarıştılar. Yarışmanın sonunda ise birinci olan proje, 50 bin TL’lik ödül kazandı.

Fethiye’de gerçekleştirilen program, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren projelerin final etkinliğinde son buldu. Toplamda 15 girişimcinin yer aldığı etkinlikte, projelerini jüri üyeleri ve konuklar önünde sunarak ödül için yarıştılar. Jürinin üyeleri arasında Elif Güngör Reis, Dilara Tunca, Avukat Gürbüz Sarı, Tolga Sevinç ve Rıza Gürler yer aldı.

Aylar süren eğitim ve mentorluk sürecinin ardından düzenlenen etkinlikte birinci olan proje, tarımda drone ile ilaçlama yapan “Heli More Drone” oldu ve Başak Demir Ünalan ile Elvin Özölçer’e ödülü kazandırdı.

İkinci sırayı öğrencilere yönelik oyunlaştırma temelli eğitim projesi “Oyedu” ile Hıdır Üstündağ alırken, üçüncü ise yapay zeka destekli İngilizce eğitim platformu “Linoi App” ile Aziz Ahmedov oldu. Yarışmada birincilik ödülü 50 bin, ikincilik ödülü 30 bin, üçüncülük ödülü ise 10 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca üç projeye de özel ödüller verildi.

Likya İş İnsanları Derneği Başkanı Volkan Büber, programın bir yıl önce fikir aşamasında başladığını ve bugünlere geldiğini belirtti. Büber, Türkiye genelinden 50’den fazla başvuru alındığını, süreçte 25 eğitmen, 15 moderatör, toplamda 200 saat eğitim ve 300 saat mentorluk desteği sağlandığını açıkladı. – MUĞLA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …