Eczaneler iflas tehlikesiyle karşı karşıya: ‘Önlem alınmazsa 2025’te sağlık kapısı kapanacak’

‘Eczacılar: Işıklarımızın Kapandığı Yıl Olacak’

Eczaneleri koruyan önlemlerin alınmadığından şikayetçi olan eczacılar SGK önünde toplandı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, eczacıların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelindiğini belirtti. 2024 yılının kendileri ve hastaları için zor geçtiğini vurgulayan Üney, “30 bini aşkın eczanemiz, sürdürebildiği ilaç ve eczacılık hizmetlerini sırtındaki mali yüklerle sağlayabildi ama sesimiz duyulmazsa 2025 yılı eczanelerimizin ışığın söndüğü, sağlık kapısının kapandığı bir yıl olacak” uyarısında bulundu.

‘Ayakta Kalmak İçin Protokol’

SGK ile Ekim ayında sona eren İlaç Temin Protokolü üzerine yeni bir protokol imzalanmadığını dile getiren Üney, “30 bini aşkın eczanemizin ayakta kalması gerçekçi koşullarda ve mutabakatla imzalanacak protokole bağlıdır” dedi. Üney, SGK’yi Kamu Kurum İskontosundan doğan fiyat farklarının yurttaşın cebinden çıkmaması konusunda uyardı.

‘Tahsil Etmek İstemiyoruz’

Hasta katılım paylarında yüzde 542’ye varan artışları eleştiren Üney, “Emekli, asgari ücretli ve özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakan bu artışların geri çekilmesini istiyoruz. Ayrıca muayene ücretlerinin tahsilatı, eczanelerimizde yaptırılmakta olup, eczacılar olarak bu durumu istemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Sağlık Kapısı Açık Kalsın’

Acil önlemler alınmazsa eczanelerin iflasının başlayacağını belirten Üney, “Biz, halkımızın sağlık kapısını açık tutmak için buradayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Gerekli adımlar atılsın, sağlık kapınız açık kalsın” mesajını verdi.

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor.