Cevdet Yılmaz: KKTC’nin İki Devletli Çözüm Vizyonuna Tam Destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın İki Devletli Çözüm Vizyonuna Tam Desteğimiz Var”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonuna tam destek verdiklerini açıkladı. Yılmaz, yaptığı açıklamada bu vizyonun, Kıbrıs sorunundan çıkarılan dersler ve adadaki gerçekler üzerine kurulduğunu belirtti.

Yılmaz, Türkiye’nin KKTC makamlarıyla sıkı bir işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak, “KKTC’nin huzuru, refahı ve kalkınması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliği her geçen gün daha da güçleniyor. Bu iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen projeler, Kıbrıs Türk halkının refah seviyesini artırmayı ve ekonomik kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor” şeklinde konuştu.

‘KKTC’nin Geleceğine Destek Devam Edecek’

Uluslararası alanda yaşanan zorluklara rağmen, KKTC’nin Türkiye’nin desteğiyle kalkınmaya devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “Türkiye ve KKTC arasındaki iş birliği ne kadar güçlü olursa, KKTC’nin kalkınma süreci o kadar hızlı ilerler. Bu kalkınma çabaları, milli bir davetin bir parçasıdır. KKTC’nin bağımsız, huzurlu ve müreffeh bir geleceğe ulaşmasına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yılmaz, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasını desteklediklerini vurgulayarak, “KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın iki devletli çözüm vizyonuna tam destek veriyoruz. Bu vizyon, geçmiş tecrübeler ve adadaki gerçeklikler üzerine kurulmuştur. Kıbrıs Adası’ndaki çözüm, KKTC’nin yanı sıra tüm adanın ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Evde düşerek yaralandığı belirtilen adamı eşinin bıçakladığı ortaya çıktı

Olay, saat 21.30 sıralarında Ata Mahallesi’nde 718’inci Sokakta Melissa Park Sitesi’nde meydana geldi. A.A. isimli kadın, tartıştığı eşi G.A’yı 3 yerinden bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şoka giren G.A …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılması sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi. Peki, Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran getirildi. Görevden ayrılan Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atandı.