Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kurban Bayramı, sıcak yaz günlerine denk gelince Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Boztosun, bu dönemde sağlıklı ve dengeli beslenmenin hayati olduğunu vurguladı.

‘ET TÜKETİMİNDE TADIMLIK MİKTARLAR TERCİH EDİLMELİ’

Bayramın manevi değerinin yanı sıra sağlığın da korunması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Boztosun, “Kurban ibadetimiz açısından çok önemli. Bu günleri sağlıklı bir şekilde geçirmeliyiz. Et tüketimimizi mümkünse haşlanmış olarak tercih etmeliyiz. Aynı zamanda diğer sebze ve meyveleri de az miktarda tüketerek dengeli bir beslenme programını sürdürmeliyiz. Özellikle yaz günlerinde su tüketimine de dikkat etmeliyiz. Çünkü fazla et tüketimi sindirimi zorlaştırır ve kalp sağlığını olumsuz etkiler” dedi.

‘ETİ DİNLENDİRİN, TADINI ARTIRIN’

Etin dinlendikten sonra tüketilmesinin sağlık açısından daha doğru olduğunu belirten Prof. Dr. Boztosun, “Hemen kesilen eti pişirip yemek ideal bir durum değil. Mümkün olduğunca dinlenmiş ve rahatlamış etleri tercih etmeliyiz. Bu hem lezzetini artırır hem de sindirim sürecini kolaylaştırır” şeklinde konuştu.

Kalp ve damar hastalarının daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Boztosun, “Tüketilen et miktarı ‘doyumluk’ değil ‘tadımlık’ olmalı. Özellikle belirli bir yaşın üstündeysek ve kalp-damar hastalığımız varsa et tüketimimizi sınırlamalıyız. Ağır yemeklerden kaçınmalı, eti mutlaka sebze ve lifli gıdalarla birlikte tüketmeliyiz. Bu sayede sağlığımızı koruyabilir ve bayramın tadını çıkarabiliriz” diye konuştu.

Related Posts

Dr. Burak Çağrı Aksu: Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir

Dr. Burak Çağrı Aksu: Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor.