Bilgisayar ve telefon kullanımına dikkat

Bilgisayar ve Telefon Kullanımına Dikkat!

Bursa (İGFA) – Son yıllarda, özellikle Karpal Tünel sendromu ve tendinit gibi rahatsızlıkların arttığına dikkat çeken Op. Dr. Özgür Oktay Nar, klavye, fare ve telefon kullanımı sırasında yapılan tekrarlayan hareketlerin el ve bilek kaslarında aşırı yüklenmelere neden olduğunu belirtiyor.

Dr. Nar, bu durumun tendonlarda mikropsuz iltihaplanmaya ve sinir sıkışmalarına yol açabileceğini vurgulayarak, uzun vadede tedavi edilmeyen sorunların günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Hangi Belirtilere Dikkat Edilmeli?

Karpal tünel sendromunun el bileğinde sık görülen bir rahatsızlık olduğunu belirten Dr. Nar, el ve bilekteki ağrılar, parmaklarda uyuşma, karıncalanma ve gece artan şikayetler gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, dirseklerin uzun süre bükülü pozisyonda kalmasının Kübital Tünel sendromuna yol açabileceğini ifade eden Dr. Nar, ön kolda ağrı ve serçe parmakta uyuşma gibi belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Sağlıklı Çalışma Alışkanlıkları

Rahatsızlıkların önlenmesi için ergonomik çalışma düzeninin önemine değinen Dr. Nar, çalışma ortamında doğru oturma pozisyonunun sağlanması, klavye ve fare kullanımında bileklerin nötr pozisyonda tutulması, 30-40 dakikada bir mola verilerek el ve bileklerin dinlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden uzmana başvurmanın önemine değinen Dr. Nar, bu şekilde tedavi sürecinin kolaylaşacağını ve uzun vadeli sorunların önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor.