Bakan resmen açıkladı: Suriye’ye 2 milyar metreküp doğalgaz götürülecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Suriye’ye Enerji Desteği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin Suriye’ye yönelik enerji desteğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Türkiye üzerinden Halep’e ulaştırılması planlanan doğal gazın elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti.

Günde 6 Milyon Metreküp Doğal Gaz Gönderilecek

Yıllık 2 milyar metreküplük doğal gaz akışının hedeflendiğini kaydeden Bayraktar, “Günlük 6 milyon metreküp doğal gaz, Kilis üzerinden Halep’e gönderilecek. Bu gaz, Halep’teki santrallerde elektrik üretimi için kullanılacak. Üç ay içinde akışı başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Bayraktar, Suriye tarafında boru hattına ilişkin altyapı çalışmalarının başladığını vurgulayarak, Türkiye’nin mevcut doğal gaz hattının Kilis’e kadar uzandığını ve bu nedenle sürecin hızla ilerlediğini ifade etti.

Sadece doğal gaz değil, elektrik tedarikinde de Suriye’ye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Bayraktar, Türkiye ile Halep arasında halen yaklaşık 200 megavatlık bir elektrik aktarımının yapıldığını söyledi. Önümüzdeki aylarda bu kapasitenin 700-800 megavata çıkarılması hedefleniyor.

“Elektrik kapasitesiyle alakalı yurt dışı izin süreçlerini tamamladık” diyen Bayraktar, yeni hedefin, Suriye’ye yönelik enerji ihracatını istikrarlı bir şekilde artırmak olduğunu vurguladı.

Related Posts

Teknoloji devi, 10 bin kişiyi işten çıkartacak: 200 milyon dolarlık reformun faturası işçiler kesilecek

Panasonic, küresel çapta 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Yaklaşık 200 milyon dolarlık yeniden yapılanma kapsamında yürütülecek bu süreçle şirket, verimliliği artırmayı ve maliyetleri dengelemeyi hedefliyor.

Hindistan ve Pakistan: Askeri olarak kim daha üstün?

Hindistan ve Pakistan: Askeri olarak kim daha üstün?

Giresun’da okulda silahlı saldırı: 2 ölü

Giresun’da Sosyal Bilimler Lisesi’nde eski güvenlik görevlisi, kantinde çalışan kardeş iki kadını silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası okul tatil edilirken, kaçan zanlı polis ekipleri tarafından yakalandı.

Güney Asya’da gerilim tırmanıyor: Hindistan ve Pakistan’dan karşılıklı saldırı suçlaması! Dün gece neler yaşandı?

Hindistan ve Pakistan, birbirlerini dün gece askeri tesislere insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırıları düzenlemekle suçladı. İki ülke arasındaki gerilim, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in sivil kayıpların hesabını soracaklarını söylemesinin ve Yeni Delhi yönetiminin misillemeye yanıt vereceğini duyurmasının ardından tırmanmaya devam ediyor.

Pakistan’lı eski generalden nükleer açıklaması!

Eski Pakistan ordusu Tuğgenerali Rashid Wali Al-Jazeera’ya yaptığı bir açıklamada Pakistan’ın Hindistan’ın saldırılarına karşı kendini savunmak ve nükleer caydırıcılığını tesis etmek amacıyla misilleme hakkını saklı tuttuğunu söyledi. Wali, Hindistan …

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? “9 gün tatil olsun, iki bayram birleşsin” talebi

Turizmciler bu yıl Kurban Bayramı ile Hristiyanlıkta en önemli dini bayramlardan biri olan Pfingsten’in art arda geldiğini belirtip, yoğunluk bekledikleri açıkladı. Sektör temsilcileri, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması ve kararın erken açıklanmasını da istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir