Altın alırken dikkat! Tüketiciler Birliğinden “Tanıdık Kuyumcu” uyarısı

Tüketiciler Birliği Başkanı Uyarıyor: Yaz Döneminde Kuyumculuk Sektöründe Dikkatli Olun!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, düğün sezonunun başlamasıyla kuyumculuk sektöründe hareketlilik olduğunu belirtti. Yaz aylarında artan düğünlerin ziynet eşyası talebini yükselttiğini vurgulayan Şahin, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata çevirdiğini söyledi.

Şahin, Türkiye’de uzaktan satış altyapısının henüz sağlamlaşmadığını ifade ederek, “Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğünler için hediyeler ve takılar alacak. Bu dönemde fiyatlar da oldukça yükseldiği için ufak miktarlara dikkat etmeye başladık. Yüzde 2’lik, 3’lük indirimler bu durumu daha cazip hale getiriyor” şeklinde konuştu.

‘Hileler Sarrafları Bile Çözemiyor!’

Sosyal medyadaki bazı paylaşımların süslü cümlelerle tüketicileri aldatmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Şahin, “Uzaktan satışta altın veya takı alırken gramajla oynanabilir, ödediğiniz miktarın altında ürün gönderilebilir veya ayarıyla oynanabilir. Bu durumu tespit etmek imkansız. Bazı kişiler, bileziklerin veya takıların içine altın olmayan, çelik veya demir gibi malzemeler ekleyerek ağırlık ve fiyatını artırıyorlar. Bu yüzden bu risklerden kaçınmak önemli. Güvenilir yerlerden belgelendirilerek alışveriş yapmak gerekiyor çünkü bu hileleri sarraflar bile çözemiyor. Uzaktan altın almak mantıklı değil” açıklamasında bulundu.

‘Tüketici Hakem Heyeti Olarak Yardımcı Olamayız!’

Uzaktan alışveriş yaparken kurumsal firmaları tercih etmenin önemine değinen Şahin, “Belgesiz bir şekilde kandırıldık. Hakem heyetine başvursanız bile tüketici hakem heyeti olarak biz yardımcı olamayız. Nedeni? Belge yok. Nereden aldınız? İnkâr edebilir. Ödemeyi nasıl yaptınız? Elden asla ödeme yapmamalıyız. Faturasını ya almalıyız ya da kart ile ödeme yapmalıyız ki ispatlayabilelim. Kimlik bilgileri ve adresi olan, sorun yaşanıldığında çözüm sunabilecek, hakem heyetine başvurulduğunda muhatap olabilecek yerlerden alışveriş yapmalıyız. Eğer uzaktan alışveriş yapacaksak altınları kurumsal, tanınmış firmalardan almalıyız” şeklinde uyardı.

Related Posts

Türkiye için dikkat çeken durum! Yüzde 57 artış gösterdi

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 1,99 trilyon TL oldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Mayıs ayına ilişkin kartlı ödeme verilerini …

Türkiye’nin akaryakıt devi yabancılara satılıyor

Türkiye’de 300’ün üzerinde akaryakıt istasyonu bulunan Zeren Group bünyesindeki Alpet, hisselerinin yüzde 49’unu mart ayında Virgin Adaları merkezli Mount Private Capital’e satmak için anlaşmaya varmıştı. Şirketin elinde bulundurduğu çoğunluk hisselerinin satışı için aynı fon ile yeniden masaya oturduğu öğrenildi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü düşüşle kapattı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,54 değer kaybederek 9.196,13 puandan tamamladı. İşte o detaylar…

ING tarih verdi: Dolar 47 TL olacak!

Uluslararası finans kuruluşu ING, Haziran ayı döviz piyasası raporunda Türk lirasına yönelik beklentilerini güncelledi. Raporda, TL’nin önümüzdeki aylarda kademeli olarak değer kaybetmeye devam edeceği öngörülürken, 1 yıl sonra doların 47 TL’ye …

Mobilya kenti Kayseri tarım sektöründe de iddialı

Türk mobilya sektörünün öncü kentlerinden Kayseri, üretimde 4 üründe Türkiye’de birinci, 20 üründe ise ilk 10 sırada yer almayı başardı.

En büyük 3 gayrimenkul fonundan biri onda: İnşaat devi konkordato yoluna gitti

Bursa’da konut ve alışveriş merkezi projeleriyle tanınan inşaat şirketi Atış Yapı, ekonomik ve finansal dalgalanmalar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirketin başvurusu üzerine Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından geçici mühlet …