ABD’de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

ABD Çalışma Bakanlığı Mayıs Ayı İstihdam Raporunu Açıkladı

ABD Çalışma Bakanlığı, mayıs ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Ülkede tarım dışı sektörlerde istihdam mayısta 139 bin kişi arttı. Piyasa beklentilerini geride bırakan tarım dışı istihdamın 126 bin kişi artacağı öngörülüyordu. Bu dönemde istihdam, sağlık hizmetleri, eğlence ve konaklama ile sosyal yardımda artmaya, federal hükümette ise azalmaya devam etti. Tarım dışı istihdama ilişkin mart ve nisan ayı verilerinde aşağı yönlü revizyona gidildi. Tarım dışı istihdamda kaydedilen artış mart ayı için 185 binden 120 bine ve nisan ayı için 177 binden 147 bine düşürüldü.

İşsizlik Oranı Beklentilere Paralel

ABD’de işsizlik oranı, mayısta değişmeyerek yüzde 4,2 oldu. İşsizlik oranı beklentilere paralel gerçekleşti. Ülkedeki işsiz sayısı, geçen ay 71 bin kişi artarak 7 milyon 237 bine yükseldi. İş gücüne katılma oranı ise yüzde 62,6’dan 62,4’e geriledi.

Ortalama Saatlik Kazanç Beklenenden Fazla Arttı

Haftalık ortalama çalışma saati mayısta art arda üçüncü ayda 34,3 oldu. ABD Merkez Bankasının dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç bu dönemde yüzde 0,4 artarak 36,24 dolara çıktı. Piyasa beklentisi, ortalama saatlik kazancın geçen ay yüzde 0,3 arttığı yönündeydi. Ortalama saatlik kazanç nisanda yüzde 0,2 artmıştı.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Haziran’da en çok o kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2025 Haziran ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Haziranda aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) oldu. Aylık en yüksek reel …

Akaryakıta yeni zam yolda: Tabelalar tekrar değişiyor!

Akaryakıta yeni zam yolda: Tabelalar tekrar değişiyor!

Bakan açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına yönelik 6,21 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

⁠MÜSİAD Genel Başkanı’ndan faiz indirimi mesajı: ‘Temmuz ayında çok ciddi anlam ifade eden bir düşüş bekliyoruz’

⁠MÜSİAD Genel Başkanı Özdemir: “(Faiz indirimi) Özellikle temmuz ayında çok ciddi bir anlam ifade eden bir düşüş bekliyoruz. Belki 350-400 kadar bir düşüş gelmesini bekliyoruz”

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

ABD’de özel sektör istihdamı haziranda 33 bin kişi azaldı

ABD’de özel sektör istihdamı, haziranda artış beklentilerinin aksine 33 bin kişi düştü. Ülkede özel sektör istihdamı, Mart 2023’ten bu yana ilk kez düşüş kaydetti