ABD soluğu Erbil’de aldı… Konu Irak petrolleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Erbil ve Bağdat Arasında Anlaşma İçin Çalışıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Rudaw’a yaptığı açıklamada, Erbil ve Bağdat hükümetleri arasında bütçe ve petrol üretimi konularında kalıcı bir anlaşma sağlanması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Miller, “Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümeti ile bütçe ve Kürt Bölgesi’nden petrol üretiminin devamını sağlayacak bir anlaşmaya varmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’DEN NEÇİRVAN BARZANİ’YE ZİYARET

ABD’nin Irak ve İran İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Taylor, Erbil’i ziyaret ederek Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Görüşmelerde bölgenin güvenliği ve istikrarına yönelik konular ele alındı.

YENİ HÜKÜMET ÇAĞRISI

Miller, Bölgesel yeni hükümetin kurulmasına ilişkin ABD’nin tutumunu da değerlendirdi. “Siyasi partileri, kapsayıcı ve zamanında bir hükümet kurulması için teşvik ediyoruz. Yeni bir hükümet, insan haklarının gelişmesine, ekonomik kalkınmaya ve Kürt Bölgesi’nin dayanıklılığına katkı sağlayacaktır” açıklamalarında bulundu.

PETROL VE BÜTÇE ANLAŞMAZLIKLARI

Erbil ile Bağdat arasındaki petrol ve bütçe sorunlarına değinen Miller, “Bu hafta bütçe incelemelerini tamamladık. Onay sürecinin hızlandırılması ve uzun vadeli bir anlaşma sağlanması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. ABD, taraflar arasındaki müzakerelerin hızla sonuçlanmasını talep ediyor.

Related Posts

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılması sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi. Peki, Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran getirildi. Görevden ayrılan Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atandı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.