Teknoloji devi ülkeden tamamen çekildi

Japon teknoloji devi Sony, Rusya’daki varlığını tamamen sona erdirdi. Reuters’ın haberine göre, şirketin ülkedeki yan kuruluşu olan “Sony Mobile Communications Rus” 11 Ağustos’ta resmen kapatıldı. Böylece Sony, Rusya pazarından tamamen çekilmiş oldu.

Moskova’nın 24 Şubat 2022’de başlattığı Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında, yüzlerce uluslararası şirket gibi Sony de ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. İlk etapta yeni ürün sevkiyatlarını askıya alan ve operasyonlarını asgari düzeye indiren şirket, bu kararla birlikte Rusya’daki tüm ticari faaliyetlerini resmi olarak sonlandırmış oldu.

RUSYA’DAN TEK TEK ÇEKİLİYORLAR 

Sony’nin kararı, savaşın başlamasından bu yana Rusya’dan ayrılan çok sayıda yabancı markanın adımlarını takip ediyor. Batılı teknoloji, otomotiv, gıda ve perakende devleri, uygulanan yaptırımlar ve pazarın daralması nedeniyle ülkeden birer birer çekilmişti. Sony’nin resmi olarak pazardan ayrılması, Rusya’daki teknoloji sektörü açısından da önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

iPhone 17 üretimi yeniden başladı

Foxconn’un Bengaluru birimi iPhone 17 üretimiyle faaliyete başladı.

Patatesleri yapay zeka kurtaracak

Yıllık milyarlarca dolarlık kayba yol açan patates küfü hastalığına karşı geliştirilen yapay zeka uygulaması, hastalığın erken teşhisini mümkün kılabilir. Geliştirme süreci devam eden sistem, çiftçilerin doğrudan katkısıyla şekilleniyor.

Yapay zeka destekli gözlükler, işitme sorunu yaşayanlara süper güç kazandırabilir

Dudak okuma özelliğine sahip akıllı gözlükler, işitme güçlüğü çekenlere veya gürültülü ortamlarda çalışanlara yardımcı olabilir.

Otomotiv devi 2023-2025 model 103 bin aracını geri çağırdı

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Ford, 103 bin aracını ABD’de geri aks cıvatası nedeniyle geri çağırdı.

Ubisoft, Far Cry dizisini kendi sitesinde sızdırdı

Ubisoft, FX’te yayınlanacak canlı aksiyon Far Cry dizisini duyurdu ancak kısa sürede açıklamayı geri çekti. Rob McElhenney başrolde, Noah Hawley yapımcı koltuğunda.

Gece yarısı gelen telefonlara sakın ‘evet’ demeyin!

Kendini hakim, savcı ve polis gibi tanıtarak yapılan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar 0850’li bir hat üzerinden özellikle gece saatlerinde vatandaşları arayıp sesli imzada kullanmak üzere, “Alo sesim geliyor mu?” sorusunu yöneltiyorlar. Soruya “evet” yanıtını veren vatandaşlar dolandırıcılık riskiyle karşı karşıya kalıyor.