EKK Toplantısı’ndan Büyüme Hedefleri Açıklaması

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU’NDAN REKABET GÜCÜ VE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM İÇİN KARARLI AKIŞ

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının sonrasında yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yüzyılı’nda kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmak için rekabet gücünün ve katma değerli üretimin artırılması için kararlılıkla politikalar uygulanacak.

EKK toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer önemli isimler katıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, ekonominin temellerinin güçlenmesi ve dayanıklılığının artmasıyla birlikte, mali disiplin, sürdürülebilir cari açık ve kalıcı refah artışını hedefleyen program sayesinde ekonominin güçlendiğine vurgu yapıldı.

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, ekonomik dengenin sağlıklı biçimde sürdürülmesi için para, maliye ve gelir politikalarının uyumuna özel önem verildiği belirtilen açıklamada, harcamalarda etkinlik ve verimliliği artıracak tasarruf tedbirleri, vergi sisteminde adaletin güçlendirilmesinin önemine işaret edildi.

Ayrıca, yeşil ve dijital dönüşüm hedeflerine odaklanarak sanayi politikalarının geliştirilmesi, nitelikli işgücünün artırılması, altyapı yatırımlarının hızlandırılması ve üretim kapasitesinin güçlendirilmesinin önceliklendirildiği ifade edildi.

Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri ile tüketici haklarının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların kesintisiz devam ettiği vurgulanan açıklamada, ürünlerin yasal düzenlemelere uygunluğunun kontrol edilerek, vatandaşların güvenilir ve kaliteli ürünlere ulaşmasının sağlandığı belirtildi.

EKK toplantısında ele alınan konular hakkında yapılan açıklamada, ekonominin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya yönelik yapılan OVP çalışmalarının mevcut durumunun değerlendirildiği ve ilave adımların atılmasının istendiği dile getirildi. Tarım politikaları, gençlerin ve kadın girişimcilerin tarımsal üretimde yer alması için destek programlarının uygulanmasına devam edileceği ifade edildi.

Gençlerin tarım sektörüne yönlendirilmesi amacıyla yapılan mesleki eğitim programları ve teknoloji odaklı tarım projelerinin devam edeceği belirtilen açıklamada, tarımsal üretimde verimlilik, kalite ve teknoloji kullanımının artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Related Posts

120 saniye hayattan koptu: ‘Gördüklerini’ tek tek anlattı

ABD’de yaşayan 49 yaşındaki kadının iki dakika boyunca kalbi durdu ve tıbben ölü sayıldı. Tekrar kalbinin çalışmasıyla ‘dünyaya dönen’ kadın, 120 saniyede yaşadıklarını anlattı.

Adli Tatil Süreci Hakkında Açıklama

Milletvekili Alkayış, adli tatil ve yargı mensuplarının önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Batman’da dev etçil çekirge görüldü

Batman’ın Kozluk ilçesinde, 20 santim büyüklüğünde etçil çekirge görüldü.

Mazlum Abdi’ye suikast girişimi! Yakın koruması öldürmeye çalıştı

Terör örgütü SDG’nin elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhad Abdi Şahin’e 14 Mart Cuma günü Kamışlı’da yakın koruması tarafından suikast girişimi gerçekleştirildiği iddia edildi. Abdi’nin saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattı.

Çorum’da Zincirleme Kaza: 6 Yaralı

Çorum’da 5 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Hindistan’da muson yağmurları nedeniyle 125 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın Himaçal Pradeş eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel, heyelan ve bu afetlerin neden olduğu trafik kazalarında 125 kişi yaşamını yitirdi.