YouTube’dan yapay zekâ içeriklerine sert darbe

YouTube, İçerik Üreticilerinden Orijinalliği ve Otantikliği Bekliyor

YouTube’un yardım sayfasında yer alan bilgilere göre, platform içerik üreticilerinden her zaman “orijinal” ve “otantik” içerikler üretmelerini bekliyordu. Ancak artık bu beklenti çok daha açık kurallarla desteklenecek. Şirket, güncellenen dil sayesinde içerik üreticilerinin neyin “otantik olmayan” içerik sayıldığını daha iyi anlayacağını söylüyor.

Techcrunch’a göre, YouTube’un Yayıncılık ve İçerik Üretici İlişkileri Başkanı Rene Ritchie, bu değişikliğin bazı kullanıcıları endişelendirdiğini kabul etti. Özellikle tepki videoları veya başka içeriklerin üzerine yorum eklenerek oluşturulan videoların etkilenip etkilenmeyeceği merak konusuydu. Ancak Ritchie, bu tür içeriklerin yeni kurallardan etkilenmeyeceğini ve güncellemenin sadece tekrarlayan ya da spam gibi görünen videoları hedef aldığını belirtti.

YouTube, yapay zekâ araçlarının içerik üretimini kolaylaştırmasıyla ortaya çıkan sorunu vurgularken, seslendirmelerle desteklenen görsel kolajlar, yapay zekâ tarafından yazılmış senaryolar ve hatta tamamen yapay olan haber videolarının platformu istila ettiğini belirtiyor.

Bir örnekte, 404 Media tarafından ortaya çıkarılan bir “gerçek suç” türü serisinin tamamının yapay zekâ ile üretildiği ortaya çıktı. Hatta YouTube CEO’su Neal Mohan’ın yüzü bile bir dolandırıcılık videosunda yapay zekâ ile kullanılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından YouTube, güncellemeyi “küçük bir düzenleme” gibi gösterse de, gerçekte platformun itibarını ve güvenilirliğini korumak için daha sert önlemler almaya hazırlandığı görülüyor. Yeni politikalar, kitlesel yapay zekâ içerik üreticilerinin para kazanma programından topluca çıkarılmasının da önünü açabilir.

Related Posts

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.