CHP seçimlerde çok adaya karşı değil, yerel seçimdeki gibi seçmeni adayında birleştirmeye odaklanıyor: Hedef seçmenle ittifak

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasını yürütmek için oluşturulan aday ofislerinin yönetim kurulu üyesi olan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ofislerin çalışma düzenini ve İmamoğlu’nun kampanyasını Meclis’te buluştuğu bir grup gazeteciye anlattı. Gelecek için dersler çıkararak kampanyayı yürüteceklerini vurgulayan Tezcan, 6’lama masa ve 2024 yerel seçimleri konularına değindi. Muhalefetin 6’lı masa sürecinde tek aday altında bir araya gelmeye çalıştığını belirten Tezcan, yerel seçimlerde ise her parti adayını belirlediğini ve çok sayıda adayın yarıştığını hatırlattı. CHP’nin Türkiye İttifakı söylemiyle çok adaylı bir yarış yerine seçmenleri birleştirme üzerine odaklandığını vurgulayan Tezcan, İmamoğlu’nun kampanyasında benzer bir strateji izleyeceklerini belirtti.

Tezcan, seçmene yönelik kullanılacak dilin önemine dikkat çekerek, “Bizim yarışımız iktidarladır. Muhalefet olarak birbirimizi yıpratmaktan kaçınmamız gereken hassas bir nokta var” dedi.

‘BİRÇOK PARTİNİN ADAYI OLMASININ FAYDALARI’

Çok adaylı bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olasılığını değerlendiren Tezcan, diğer partilerin aday göstermemesi yönünde bir çaba harcamayacaklarını belirtti. Tezcan, “CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu. Muhalefetin tek adayla çıkmasını veya diğer partilerin genel başkanlarının aday olmamasını beklemiyoruz. Birçok parti adayı olmasının faydaları bulunmaktadır. Bu şekilde farklı görüşlerden adaylar olması söylem çeşitliliğini artırır” şeklinde konuştu. Seçimin ikinci tura kalması durumunda veya ilk turda bir adayın öne çıkması halinde seçmenin o adayda birleşebileceğini belirten Tezcan, 6’lama masa döneminde olduğu gibi pozisyon dağıtımı gibi düşüncelerinin olmadığını belirtti. Tezcan, “Pozisyon vermeye yönelik değil, daha doğal ittifaklar olmalıdır” ifadelerini kullandı.

OFİSLERİN ÇALIŞMA DÜZENİ NASIL OLACAK?

Related Posts

İmamoğlu’na destek için diplomasını yırtan Boğaziçi Üniversiteli gence şafak operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla diplomasını yırtan Doruk Dökücü, sabah saatlerinde şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

SGK önünde toplanan emeklilerden maaş isyanı

DİSK Emekli-Sen üyesi emekliler, İzmir’de TÜİK’in enflasyon verileri ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Emeklilere kaynak yok diyenler…Kaynak saraydadır, kaynak makam araçlarındadır, kaynak sermayeye verilen teşviklerdedir, kaynak faizlerinizdir; NATO’ya ayırdıklarınızdır” denildi.

Orangutana elektronik sigara içirdi: Zavallı hayvan kendinden geçti

Rusya’da bir MMA dövüşçüsü, ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde kafeste duran orangutana elektronik sigara içirince büyük tepki topladı. Dövüşçü kadına tepkiler yağarken, zavallı hayvanın yeme, sosyalleşme ve hareket gibi fonksiyonları neredeyse durdu.

Bahçeli şifreli konuştu, Mütercimler çözdü: Türkiye’yi ne bekliyor?

MHP lideri Bahçeli’nin “süreç” hakkındaki “bundan geriye dönüş yoktur, aksi halde doğacak sonuçların bedeli vahim ötesidir” sözleriyle ilgili Uluslararası İlişkiler ve Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.