İsrail ABD’den destek alıp almayacağını öğrenmeyi bekliyor

İsrail, ABD’nin İran’a Yönelik Saldırılarda Destek Verecek Mi?

CNN’e göre, İsrail, İran’a yönelik saldırılarında ABD Başkanı Donald Trump’ın kendilerine destek verip vermeyeceğini öğrenmeyi bekliyor.

Yetkililer, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında ABD’den askeri destek alıp almayacaklarını görmek için Trump’ın kararının beklendiğini belirtiyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan bir İsrailli yetkili, “Tüm operasyon, ABD’nin bir noktada operasyona katılacağı temel varsayımına dayanıyor.” şeklinde konuştu.

İki farklı İsrailli yetkiliye göre ise, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fordo nükleer tesisine yönelik saldırıları onaylaması için Trump’a açıkça çağrıda bulunmuyor ancak desteğini bekliyor.

Yetkililer, İsrail’in Fordo nükleer tesisini vurmak ya da en azından geçici olarak devre dışı bırakmak için başka seçenekleri olduğunu, ancak hiçbir seçeneğin ABD’nin envanterinde bulunan silahlarla düzenlenecek bir saldırı kadar etkili olmayacağını ifade ediyor.

⁠İsrail’in İran’a şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışma

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı da 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı. Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı.

Related Posts

Alevler kenti sardı: Binlerce kişi tahliye ediliyor

İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor. Hatay Valiliği, Dörtyol ilçesi Kırmızıburun mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle 920 hanenin tahliyesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Yangın sonrası bölgeden tahliye edilen kişi sayısı 2 bin kişiye yaklaştı.

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası gerçekleşti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna’nın 2 Haziran’da İstanbul’da yapılan 2’nci tur müzakereler sırasında varılan anlaşmalar uyarınca bugün yeni bir esir takası gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, “2 Haziran’da İstanbul’da varılan Rusya-Ukrayna anlaşmalarına uygun olarak, 4 Temmuz’da Kiev rejiminin kontrolündeki topraklardan bir grup Rus askeri döndü” ifadeleri kullanıldı.

Tatilde fotoğraf çekmenin cezası 6 milyon TL

Dünyanın popüler turistik noktalarında masum bir fotoğraf, yüklü para cezalarına ve hatta hapis cezasına yol açabiliyor. İşte tatilde selfie çekerken dikkat edilmesi gereken ülkeler ve kurallar…

İmamoğlu’na destek için diplomasını yırtan Boğaziçi Üniversiteli gence şafak operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla diplomasını yırtan Doruk Dökücü, sabah saatlerinde şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

SGK önünde toplanan emeklilerden maaş isyanı

DİSK Emekli-Sen üyesi emekliler, İzmir’de TÜİK’in enflasyon verileri ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Emeklilere kaynak yok diyenler…Kaynak saraydadır, kaynak makam araçlarındadır, kaynak sermayeye verilen teşviklerdedir, kaynak faizlerinizdir; NATO’ya ayırdıklarınızdır” denildi.