Spotify’ın iPhone uygulamasına sesli kitap özelliği geliyor

Spotify, iPhone Uygulamasına Sesli Kitap Satın Alma Özelliğini Ekliyor

Spotify, iPhone uygulamasına sesli kitap satın alma özelliğini ekleyeceğini duyurdu. Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Spotify kullanıcıları artık uygulama içinde sesli kitap fiyatlarını görebilecek ve App Store dışında tek tek sesli kitap satın alma imkanına sahip olacak.

The Verge’ün haberine göre, güncelleme aynı zamanda Spotify Premium abonelerinin ek sesli kitap dinleme saatleri satın almalarına olanak tanıyacak. Bu değişiklik, geçen ayki Epic Games vs Apple kararının ardından geldi. Karara göre Apple, uygulama mağazası dışında yapılan satın alımlardan ücret tahsil edemeyecek ve geliştiricilerin harici satın alımlara nasıl işaret edeceğini de yönetemeyecek.

Spotify geçen hafta güncellemeyi sunmuş olsa da resmiyet kazandı. Müzik akışı hizmeti, App Store kurallarının sesli kitap satın almaya engel olduğunu belirterek iOS uygulamasından sesli kitap satın alma işlemlerini kaldırmıştı. Ayrıca bu ayın başlarında iPhone kullanıcılarının App Store dışında abonelik satın almalarına izin vermişti.

ABD’de başlayan bu uygulamanın yakın zamanda Avrupa pazarı ve Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Spotify yetkilileri, yaptıkları duyuruda, “Bu değişiklik, daha fazla kullanıcının sesli kitapları benimsemesinin önündeki engelleri azaltırken, yayıncıların ve yazarların hayranlarına ulaşmasına ve yeni kitlelere sorunsuz bir şekilde erişmesine olanak tanıyacak.” şeklinde konuştular.

Related Posts

YouTube’dan yapay zekâ içeriklerine sert darbe

YouTube, içerik üreticilerinin “yapay” ve “tekrarlayan” içeriklerle para kazanmasını engellemek amacıyla YouTube İş Ortağı Programı (YPP) politikalarını güncellemeye hazırlanıyor. 15 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni kurallar, özellikle yapay zekâ destekli kitlesel içerik üretimini hedef alıyor.

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.