İş dünyasını yakından ilgilendiren duruşma! Eski Zorlu Holding CEO’su hakim karşısında: Hapsi isteniyor

Zorlu Holding’in Eski CEO’su Cem Köksal Hakkında Karar Çıktı

Zorlu Holding’in eski Üst Yöneticisi (CEO) Cem Köksal, Ramazan ayına ilişkin çalışanlarına gönderdiği e-posta mesajı sebebiyle yürütülen soruşturma sonuçlandı. Köksal hakkında hazırlanan iddianamede, “zincirleme şekilde inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan 1 yıl 3 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi. Köksal, bugün hakim karşısına çıkacak.

Yaşananlar

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Zorlu Holding’in eski CEO’su Cem Köksal, Ramazan ayı tebriği mesajı nedeniyle Vestel’in CEO’su Ergün Güler ile karşı karşıya geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal hakkında, “tüm çalışanlarına Ramazan ayının kutlanmamasını istediği iddiasıyla” soruşturma başlattı. Köksal, soruşturma kapsamında gözaltına alındı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre,

  • İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçundan resen soruşturma başlatıldı.
  • Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal, gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra istifa etti.

Related Posts

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılması sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi. Peki, Büşra Özdemir kimdir? Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir kaç yaşında, nereli? Büşra Özdemir hangi görevlerde bulundu?

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran getirildi. Görevden ayrılan Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atandı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.