Isparta gülleri dünya annelerine ulaşacak

Ankara’da Gül Yağı Üretim Merkezi Kuruldu

MELTEM GÜNEŞ / Ankara – PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, mayıs ve haziran aylarında sadece bu dönem çıkan güllerin Isparta’da toplandıktan sonra gül bahçelerine yakın bir yerde kurulan üretim merkezinde yağı ve suyu ayrıştırılarak Ankara’daki fabrikaya gönderildiğini belirtti. Fabrikada gül yağı ve suyundan bakım ürünleri üretildiğini dile getiren Çevikoğlu, Rekabet Kanunu gereği e-ticaret platformlarının kendi ürettikleri ürünleri kendi platformlarında satamadığını vurgulayarak, bu nedenle ürünlerinin diğer e-ticaret platformları ve ‘roseverplus.com’ üzerinden satışa sunulduğunu söyledi.

Dünyanın En Büyük Gül Bahçesi Türkiye

Rosa Damascena olarak da adlandırılan Isparta gülü, dünyada kültürü yapılan diğer kokulu gül türleri arasında ekonomik açıdan en önemli gül türü olarak kabul ediliyor. Türkiye’de yılda ortalama 20 bin gül üretildiğini belirten Çevikoğlu, bu üretimin yüzde 85’inin Isparta’da gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Related Posts

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir