1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Bilişim ve İnovasyon Kongresi’nde Buluştu

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi, “Sağlık, Bilişim ve İnovasyon” temasıyla gerçekleşti. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kongre, mesleki eğitimi bilimsel araştırmalarla birleştirme hedefiyle Türkiye genelinden meslek yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi. Kongre, İstanbul Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsü’ndeki Dr. Ralph A. DeFronzo Oditoryumu’nda açılış töreniyle başlad.

Kongrenin açılışına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura da katıldı. Açıklamada, açılışta yapılan konuşmada İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, kongre, panel ve sempozyumların bilim dünyasının önemli etkinlikleri olduğunu vurguladı.

Kocabıçak, kongrenin güncel temasına dikkat çekerek, bilişim ve yapay zekanın etik boyutuna değindi. Yapay zeka konusunda insanlığın ne kadar hazır olduğunu sorgulayan Kocabıçak, üniversitenin bilişim ve yenilikçi uygulamalara odaklandığını belirtti.

Kongrede “Türkiye Yüzyılı Sağlık Modeli ve Sağlık İstihdamı” konulu bir sunum gerçekleştiren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura, 2025’te hayata geçirilecek “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” hakkında bilgi verdi. Aktura, modelin sağlıkta önleyici yaklaşımı temel aldığını vurgulayarak milli sağlık teknoloji hamlesine dikkat çekti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Selçuk Güçlü – Ekonomi

Related Posts

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …