Hatay’da Kuduz Vakasına Karşı Önlemler Alındı

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Kuduz Vakası: Sahipli Köpek Telef Oldu

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, bir fabrikada beslenen sahipli köpek ile sokak köpeği arasında yaşanan boğuşma sonucunda sahipli köpek kısa bir süre sonra kuduz nedeniyle hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde kuduz vakası tespit edilen köpekle ilgili olarak Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri duruma anında müdahale etti.

Özerli Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada yaşanan olayda sahipli köpek ile sokak köpeği arasında meydana gelen boğuşmanın ardından sahipli köpek 2 gün içinde telef oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köpekten alınan numuneyi Adana’ya göndererek yapılan testler sonucunda kuduz vakasının doğrulandığını belirledi. Bu tehlikeli durum üzerine bölge ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi ve gerekli tedbirler derhal alındı.

Özerli Mahalle Muhtarı Ali Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde sahipli köpek ile sokak köpeği arasında çıkan kuduz vakasıyla ilgili gerekli önlemler alındı. Köpekten alınan numune sonucunda kuduz tespit edildi. Şu an mahallemizde herhangi bir kuduz vakası görülmedi ve halkımızın endişelenmesine gerek yok. İlçe tarım müdürlüğümüz konuyla ilgili detaylı bir çalışma yürütüyor. Vatandaşlarımızın sokak köpeklerine yaklaşmamasını ve dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz. Aynı zamanda tedbir amaçlı olarak bölgedeki diğer hayvanların aşılanmasına da devam ediyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ESMA KURAL – 3.Sayfa

Related Posts

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor.