Teknoloji devinde yeni işten çıkarma dalgası: Yöneticiler hedefte

Microsoft Yeni İşten Çıkarma Planı Hazırlıyor

Microsoft, kısa bir süre önce yaklaşık 2 bin çalışanıyla yollarını ayırdıktan sonra şimdi de orta düzey yöneticiler ve üretim sürecine katkısı olmayan çalışanları kapsayan yeni bir işten çıkarma planı üzerinde çalışıyor. Satya Nadella liderliğinde şekillenen bu strateji, şirketin daha verimli bir organizasyon yapısına geçişini hedefliyor.

Kontrol Aralığı Genişliyor

Yapılan iç değerlendirmelere göre Microsoft, her yöneticiye daha fazla mühendisin düşmesiyle organizasyonel verimliliği artırmayı amaçlıyor. Ürün yöneticisi/mühendis oranını düşürme ve mühendis sayısını artırma yolundaki bu adımlar, stratejinin odak noktasını oluşturuyor.

Bu yenilikçi stratejinin, Microsoft’un güvenlik biriminin başında bulunan Charlie Bell’in Amazon deneyimlerinden ilham aldığı belirtiliyor. Departmanında her yöneticiye düşen mühendis sayısını artırmayı hedefleyen Bell, yeni dönemde yöneticilerin daha geniş ekipleri yönetmesini ve belirli bütçelere uymasını bekliyor.

Performans Ölçütü Ön Planda

Microsoft, yılın başında performansa dayalı işten çıkarmalar yapmış ve bu yeni dalgada da performans verilerini dikkate alacak. Özellikle “Etki 80” puanı ya da altını iki yıl üst üste alan çalışanların işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya olacağı belirtiliyor.

Sektörde Ortak Eğilim

Microsoft’un bu kararı, teknoloji sektöründe yaygınlaşan bir eğilimin parçası olarak görülüyor. Amazon’un bireysel katkıyı ön plana çıkaran personel politikası ve Google’ın yönetici pozisyonlarının %10’unu azaltma kararı, sektörde daha verimli yapıların benimsenmesinin önemini vurguluyor.

Related Posts

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Çin’in dev barajı Dünya’nın eksenini değiştirdi: NASA doğruladı

İnsan eliyle yapılan bir mühendislik projesi, Dünya’nın dönüş ekseninde fark edilir bir kaymaya neden oldu.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …