Zelenski, Trump’la telefonda görüştü: Bizim yer almadığımız herhangi bir anlaşmayı kabul edemeyiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesinin ardından bugün Trump ile bireysel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek “Bağımsız bir ülke olarak, bizim yer almadığımız herhangi bir anlaşmayı kabul edemeyiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’nın müzakerelerin dışında bırakılmayacağını söyledi. ABD Başkanı ile bugün bireysel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Zelenski “Bağımsız bir ülke olarak, bizim yer almadığımız herhangi bir anlaşmayı kabul edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Zelenski, “Avrupalıların da müzakere masasında olması gerekiyor” ifadelerini kullanarak, Trump’a önceliğinin “güvenlik garantileri” olduğunu ve bunun ABD’nin desteği olmadan mümkün olmadığını ilettiğini söyledi. Zelenski ayrıca Polonya Başbakanı Donald Tusk ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, müzakerelerin Ukrayna, Avrupa ve ABD’nin ortak bir tutum sergilemeden başlayamayacağını belirtti.

Ukrayna’nın müzakerelerin dışında bırakılmayacağını vurgulayan Zelenski ABD ve Rusya’nın Kiev olmadan varacağı herhangi bir barış anlaşmasını kabul etmeyeceklerini tekrar etti. Ayrıca dünya liderlerini, Putin’in savaşı bitirme konusundaki vaatlerine güvenmemeleri konusunda uyardı. (ANKA)

Related Posts

Ölümünden 4 yıl sonra mahkemede ‘geri döndü’

ABD’de trafik tartışması sonucu hayatını kaybeden Chris Pelkey, ölümünden 4 yıl sonra mahkeme salonuna ‘geri döndü’.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Lady Gaga konseri kana bulanacaktı! Bombacının kimliği belli oldu

Amerikalı şarkıcı Lady Gaga geçtiğimiz hafta sonu Brezilya’daki ünlü Copacabana plajında, 2,1 milyon kişinin katılım gösterdiği ücretsiz konsere yönelik bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Son anda önlenen bombalı saldırı girişiminde Brezilya …

Hafif ticari araçta zulalanmış 20 kaçak telefon yasaklandı

Batman’da, polis ekipleri tarafından durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada tornavida ile sökülen torpidonun altına zulalanmış 20 kaçak cep telefonları yakalandı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir