Erzincan’da Ari İşletme Sertifikası Çalışmaları

Erzincan’da Büyükbaş Hayvancılık İşletmeleri Ari İşletme Sertifikası İçin Çalışıyor

Erzincan’da faaliyet gösteren büyükbaş hayvancılık işletmelerinde ari işletme sertifikası alma çalışmaları devam ediyor. Ari işletmeler, hayvancılık sektörünün gelişmesinde önemli bir role sahiptir.

Erzincan’da yer alan büyükbaş hayvancılık işletmeleri, ari işletme belgesi alabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Şu ana kadar 3 işletme, ari işletme belgesi alabilmek için başvuruda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tanınan avantajlardan faydalanmak isteyen Erzincan’daki hayvancılık işletmeleri, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içinde sertifika almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Murat Aydın’a ait Ayka Tarım işletmesinde incelemelerde bulunmak üzere Söğütözü Köyü’ne gitti. İnceleme sonrasında ari işletme olma çalışmalarını değerlendiren Koçaker, teknik konularda işletme sahiplerine destek verdiklerini belirtti.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri il genelindeki işletmelerde ziyaret ederek ari işletme olma süreci hakkında bilgilendiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2028 yıllarını kapsayan “Hastalıktan Ari İşletme Sayısının Artırılmasına Dair Eylem Planı” ile ari işletmeleri desteklemeyi hedefliyor. Bu plan sayesinde sürdürülebilir hayvancılık ve halk sağlığının korunması amaçlanıyor. – ERZİNCAN

Related Posts

Fed faiz kararı sonrası gözler piyasalarda! Altın ve dolar için çarpıcı tahmin

ABD Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu. Karar sonrası gözler altın ve dolara çevrildi. Son süreçte altın fiyatları önemli bir çıkış yakalamıştı. Peki yükseliş sürecek mi? İşte detaylar… 

Son dakika… Fed faiz kararını açıkladı – 7 Mayıs 2025

Son Dakika… ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizinde değişikliğe gitmeyerek faizleri yüzde 4.25-4.50 seviyesinde sabit tuttu.

ABD’den ticaret anlaşması açıklaması: Bu hafta işaret edildi!

ABD Hazine Bakanı Bessent, bu hafta en büyük ticaret ortaklarından bazılarıyla ticaret anlaşmaları açıklayabileceklerini bildirdi.

Çin’in döviz rezervleri nisanda 3 trilyon 281 milyar dolar oldu

Çin’in döviz rezervi varlıklarının, nisan ayında 3 trilyon 281 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Dolar Türk Lirası karşısında yatay seyrini koruyor

Dolar Türk Lirası karşısında yatay seyrini koruyor. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 38,6430 seviyesinden işlem görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir