‘İstanbul’u Dinliyoruz’ buluşmaları: 39 ilçe müdürlüğü eğitimin paydaşları ile buluşacak

“İstanbul’u Dinliyoruz” kapsamında düzenlenecek programlarda; eğitim-öğretim sürecinde karşılaşılabilecek muhtemel sorunlara hızlı çözümler üretilmesi, aksaklıkların giderilmesi, merak edilen konularda bilgilendirme yapılması ve etkin çözüm yolları geliştirilmesi hedefleniyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, “İlçe müdürlükleriyle buluşmalarda eğitim paydaşlarının taleplerini doğrudan dinleyerek, modern yönetişim anlayışı çerçevesinde daha etkin ve verimli bir kamu hizmeti sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Yentür, Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerçekleştirilecek buluşmalar, öğretmen-veli-öğrenci iletişiminin güçlenmesine ve süreçlerin daha sağlıklı işlemesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Tüm öğretmen, öğrenci, veliler ve eğitimin tüm paydaşları cumartesi günü ilçe millî eğitim müdürlüklerine yerinde ve hızlı çözüm için randevusuz davetli.

İstanbul’da yeni eğitim-öğretim yılı ilk gün ders başlangıcı 10.00’a alındı

2025-2026 eğitim öğretim yılı, 8 Eylül 2025 Pazartesi günü İstanbul genelinde başlıyor. İlimiz genelinde yaklaşık 3 milyon öğrenci, 171 bin öğretmen ve 17 bin civarında okul servisi, yeni dönemin ilk günü trafiğe çıkacak. Velilerin de öğrencilerini araçlarıyla okullara götürmesiyle birlikte oluşabilecek yoğunluğun ulaşımda aksaklıklara yol açmaması amacıyla önemli bir düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda, İstanbul’daki resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde 8 Eylül 2025 Pazartesi günü ilk derslerin 10.00–15.00 saatleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

Alınan karar ile hem öğrencilerin ve öğretmenlerin okullarına güvenle ulaşabilmesi hem de şehir içi trafiğin düzenli ve kontrollü şekilde işlemesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir